PvdA pakt prostitutie aan

Je kon erop wachten. De PvdA probeert in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen te scoren met een negatieve visie op de Wallen, ten koste van hardwerkende ondernemers in het gebied. Partijvoorzitter Ploumen had dit vorig jaar al aangekondigd in Het Parool: de Wallen als ‘vuilnisvat van de samenleving’ en PvdA-er Lodewijk Asscher als reddende engel.

Pauw & Witteman
‘Wallen op slot’, schreeuwde de Telegraaf dinsdag 19 januari 2010 op de voorpagina. ‘Asscher wil Wallen van 4 tot 8 dicht’, kopte Het Parool dezelfde dag.

Vrijdag 15 januari zat PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher aan tafel bij het VARA-programma De Wereld Draait Door en dinsdagavond 19 januari mocht Asscher bij Pauw & Witteman zijn nieuwe hersenspinsels over de Wallen toelichten. Omdat je op de Wallen verschrikkelijke vormen van criminaliteit ziet’ wil Asscher van 4.00u ’s nachts tot 8.00u ’s ochtends geen prostitutie meer in de rosse buurt. Daarnaast moet de minimumleeftijd voor prostituees omhoog van 18 naar 23 jaar.

Raamexploitant Jan Broers, eveneens tafelgast bij Pauw & Witteman, vond het discriminatie: “De dames zijn zelfstandig. Vanaf 18 jaar mogen ze werken en nu opeens moet het naar 23…”, waarop Asscher hem fel attaqueerde: “Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. Als mannen houden van meisjes van 14 gaan we de leeftijdsgrens toch niet verlagen, hou toch op!”

Kerkhoertjes in de Bijlmer
Asscher’s krampachtige houding ten aanzien van prostitutie is wel te verklaren. Het is nu eenmaal een moeilijk onderwerp binnen de PvdA. Voormalig wethouder Karina Schaapman (inmiddels ex-PvdA) was zelf prostituee en schreef er een boek over. Oud PvdA-wethouder Rob Oudkerk was een fervent liefhebber van prostituees. Hij bezocht regelmatig de tippelzone aan de Theemsweg waar drugsverslaafden, minderjarigen en slachtoffers van vrouwenhandel werkten.

En dan is er nog die Nigeriaanse vrouwenhandelaar die actief was binnen de PvdA in Amsterdam Zuid-Oost. “Als partijgenoten die bij de overheid zaten zijn bedrijf kwamen controleren, zette hij een paar meiden achter computerschermen die verder nooit werden gebruikt. Hij leverde een boel stemmen op en werd dus gedoogd. Totdat een veroordeling volgde, in 2001. Nu is hij allang weer opnieuw begonnen. Hij is een grote jongen, regelt zelfs meisjes die in Spanje en Italië gaan werken.

Schone Schijn 
Asscher’s mededogen met de slachtoffers van vrouwenhandel kwam oprecht over toen de PvdA-lijsttrekker bij Pauw & Witteman zijn afschuw uitsprak over de wreedheden die Saban B. en zijn bende met prostituees hadden uitgehaald. Maar raamexploitant Broers had een punt toen hij zich afvroeg waarom wallenondernemers daarop werden afgerekend: “Meneer Saban B. was in 1998 al op de gracht en wij hebben de politie in 1998 gewaarschuwd voor die Turkse groep. Waarom laat u iets lopen van 1998 tot 2007? Wat heeft u al die jaren gedaan om het op te lossen?

Volgens Asscher waren die meisjes bang en durfden ze niks te zeggen, maar wie het rapport ‘Schone Schijn: De signalering van mensenhandel in de vergunde prostitutiesector’ leest, weet wel beter. Er waren tal van aangiftes gedaan tegen de vrouwenhandelaren maar die zijn ‘door verschillende factoren’ gewoon ‘op de plank’ gelegd door de politie want ‘het had van hogerhand geen prioriteit’.

Het door de PvdA gedomineerde gemeentebestuur is als wettelijk toezichthouder van de legale prostitutie op de Wallen dus jarenlang ernstig tekort geschoten, met alle gevolgen van dien.

9 gedachten over “PvdA pakt prostitutie aan

 1. Praatjes vullen geen gaatjes zolang je als Wethouder van Financien en Economische Zaken,de mensen in de prostitutie nog geen bankrekening kan laten openen bij een bank,om hun belastingen te betalen.
  De wreedheden van Saban B was weer een goed excuus om met modder te smijten naar de ondernemers toe,Lodewijk zou toch beter moeten weten.
  Wat betreft een reddende engel, blijft meneer Asscher voor mij toch een wolf in schaapskleding,jammer.

 2. Hondsbrutaal van Lodewijk ‘ik heb ook rechten gestudeerd’ Asscher om het lot van die arme meiden te misbruiken voor politiek gewin.De driehoek (burgemeester, politie en justitie) heeft jarenlang zitten slapen.Daarom konden die gestoorde vrouwenhandelaren ondanks signalen van alerte ondernemers ongestoord hun gang gaan.Pas als de criminele bende is opgerold en veroordeeld of gevlucht naar Turkije komt Linkse Lodewijk als mosterd na de maaltijd met onzinnige ideetjes om de Wallen van 4 tot 8 op slot te gooien en een leeftijdsgrens voor hoeren in te voeren.Belachelijk!
  Asscher en zijn machtsgeile partijgenoten moeten hun vuile handen in eigen boezem steken.Door de misstanden jarenlang op zijn beloop te laten is het PVDA-bestuur medeverantwoordelijk voor wat die meisjes is aangedaan.

 3. Gedwongen prostitutie van meisjes uit het Oostblok.
  Loverboys hebben veelal een moslim achtergrond.
  Heel Europa gebruikt men voor dit soort criminaliteit niet alleen Amsterdam.
  Met een leeftijd grens en sluitingstijd lost men dit Europese fenomeen niet op.
  De grenzen zijn en blijven open! De toestroom zal alleen maar groter worden desnoods worden ze gedwongen – door hun pooiers- underground te gaan werken.

  Asscher heeft een dubbele agenda en gaat over de ruggen van deze dames op zijn doel af.
  Hij maakt de wallen een vergaarbak van de seks industrie. Amsterdam heeft -volgens zijn zeggen- zijn onschuld verloren. Hoeveel opsporing capaciteiten besteed men in Amsterdam aan de door Asscher gestelde gedwongen prostitutie? Hoeveel aanhoudingen hebben er de laatste jaren plaatsgevonden dankzij diepgaand onderzoek hierna? Hoeveel dames zijn er dankzij hem inzet bevrijd?

  Asscher noemt slechts Saban. B en zijn kornuiten als voorbeeld, dat men deze bende
  -als overheid- eerst jaren zijn gang heeft laten gaan daar hoor je hem niet over. Het waren de kamer exploitanten die als eerste aan de bel trokken over Saban.B zijn praktijken maar daar hoor je Asscher niet over dat past niet bij zijn dubbele politieke agenda. Het zijn de Wallen, de wallen en nog eens de wallen.

  Prostitutie politiek.
  Slechte heelmeesters maken stinkende wonden!

 4. Als je dit zo leest is de PvdA eigenlijk een partij waar hoeren en hoerenlopers elkaar kunnen vinden.
  Moet dat niet wettelijk worden geregeld?.
  Maar alle gekheid op een stokje. Het was een schande dat Pauw en Witteman niet doorvroegen op het statement van de heer Broerse dat hij en zijn mede ondernemers al in 1998 bij de politie kenbaar hebben gemaakt dat Saban c.s. zich aan vrouwenhandel schuldig maakten. Let wel 8 jaar voordat politie en justitie actie ondernamen!. Nu lieten ze Asscher wegkomen met zijn poging om toch nog als een daadkrachtig bestuurder over te komen.

  Burgemeester Cohen is als korpschef verantwoordelijk voor de politie, derhalve ook voor het falen van de betrokken politiefunctionarissen in deze schrijnende kwestie. Bij de enquête over de financiële janboel rond de Noord/Zuid lijn werd duidelijk dat Cohen vrijwel geen leiding gaf aan dit megaproject. Cohen’s verweer was dat hij en zijn mede-wethouders eigenlijk maar amateurs zijn. Wederom blijkt dit, achteraf, in de vrouwenhandel zaak rond de voortvluchtige Saban.
  Amsterdam kan het, als het de pretentie heeft een wereldstad te zijn, zich niet veroorloven door amateurs geleid te worden.
  Dat lesje heeft de geschiedenis ons wel geleerd.
  Het zou de burgemeester sieren, net zoals zijn collega in Maastricht deed, als hij zijn conclusies trok en opstapte.
  Het liefst nog voor de verkiezingen.

 5. De Partij van de – gedwongen – Arbeid!
  Ook de PvdA regenten in Utrecht roeren zich met het stellen van extra regels in de prostitutie sector.
  Utrechtse burgemeester Wolfsen komt met exact dezelfde gronden als zijn Amsterdamse partij genoten Cohen & Asscher.
  Met de kanttekening dat in Utrecht maar slechts 90% van de lady’s gedwongen aan het werk zijn! Althans dat vermoed men dan omdat de dames daar nou eenmaal niet open over kunnen zijn? Aldus Burgemeester Wolfsen en zijn woordvoerders op de regionale televisie.

  Burgemeester Wolfsen van Utrecht ; stop de persen de inhoud bevalt me niet.
  Burgemeester Cohen van Amsterdam; gaf geen leiding aan het Amsterdamse tunnel syndroom .
  Wethouder Asscher van Amsterdam; de uitbuiter van Saban.B zijn reputatie.
  Nou is extra regelgeving natuurlijk niet al per definitie verkeerd!
  Maar om regels op en in te stellen dient men zich niet te bedienen van het criminaliseren van een sector. Het als voorbeeld stellen van de werkwijze van Saban.B en c.s. is ook bij de PvdA in Utrecht en hot item. Schijnbaar heeft men daar dan ook jarenlang aan struisvogel politiek gedaan.

  Terwijl de bende van Saban.B in Utrecht actief was met hun uitbuit praktijken aan het Zandpad. Raakte de bende in stevig conflict met een stedelijke bende. Dat resulteerde in een echte wilt west partij in een van de drukste winkelstraten van Utrecht. Patsers in grote bolides zwaar bewapend . Het Openbaar Ministerie kreeg de verdachte werkelijk op een presenteer blad! Vergeet het ze konden ongemoeid hun praktijken weer voortzetten. Saban.B en c.s. voelde zich nu helemaal onaantastbaar.
  PvdA bestuurders en het vermoedelijk gedwongen.
  Je vraag je eigen steeds meer af? Ze zullen toch niet zelf gedwongen worden die burgemeesters en wethouders? Of zullen ze misschien ook slachtoffers zijn van uitbuiting?
  Tenslotte komen hoeren en hoerenlopers ook in alle lagen van de bevolking voor.
  Dus uit hun zelf zullen ze daar net als hoeren niet open over kunnen zijn.
  Gedwongen regelgeving?

 6. Het tijdperk van contant geld is voorbij. Pinnen word de toekomst om te beginnen met de Coffeeshops en de prostitutie want dat is een heel goed voorbeeld volgens de politiek.
  De rest volgt vanzelf als makke schaapjes. De Horeca en winkels komen daarna want lieve mensen het terrorisme loert om de hoek.

Reacties zijn gesloten.