‘Miljoenen verspild door geflopt project Asscher’

Gisteren schrok ik van de berichtgeving op de website van Het Parool. De Amsterdamse krant leverde zowaar kritiek op PvdA-wethouder Lodewijk Asscher, en nog wel in niet mis te verstane woorden. ‘Miljoenen verspild door geflopt project Asscher’ luidde de kop. Het bedoelde project ‘Amsterdam Topstad’, waartoe ook Red Light Fashion op de Wallen behoort, was volgens een onderzoeksbureau een enorme flop, wat geen verrassing mag heten. Liefst € 50 miljoen is gespendeerd aan wat leuke ideetjes van de wethouder zoals het transformeren van de Wallen tot ‘hotspot voor de internationale modeliefhebber’.

Miljoenen verspild door geflopt project AsscherAanpassen dat bericht Barbara!
Het artikel moet heel wat woede teweeg hebben gebracht bij Felix Rottenberg, de ‘spindoktor’ van de PvdA die zelf columnist is bij Het Parool. Volgens GeenStijl is Rottenberg de grote man achter de ‘massieve socialistische SPIN op de publieke omroep’ die momenteel gaande is. Getergd zal de spindokter naar de hoofdredactie hebben gebeld. Wat bezielde de krant om zomaar een negatief artikel te schrijven over zijn protegé, de linkse knuffelpopulist Asscher! Dat was niet de afspraak en zeker niet in verkiezingstijd. Hij belt onmiddellijk Barbara van de Beukering, de hoofdredactrice van Het Parool. “Aanpassen dat bericht Barbara, en denk erom dat je daarbij ook successen meldt van het project!”, sommeert Rottenberg. “Natuurlijk meneer Rottenberg”, stamelt Barbara. Ze had even niet opgelet maar belooft plechtig de fout snel te zullen herstellen.

De verdwijntruc
Het artikel krijgt allereerst een softe kop: ‘Kritiek project ‘Topstad’’ en de inhoud wordt volledig herschreven. Er komen ook successen in te staan zoals een suggestie dat Amsterdam dankzij het project weer terug is in de top 5 van Europese vestigingssteden. Het nieuwe softe stuk komt met dezelfde dagaanduiding (25-02-2010) en hetzelfde tijdstip (08:38) op de plek van het oorspronkelijke artikel, dat geheel van de aardbodem verdwijnt. “Ik denk dat niemand de verwisseling heeft opgemerkt”, zegt Barbara even later tegen Felix om hem wat te kalmeren.

Kritiek project 'Topstad'

Noot: de gemeentelijke website http://www.topstad.amsterdam.nl/ is naderhand van het internet verwijderd

6 gedachten over “‘Miljoenen verspild door geflopt project Asscher’

 1. De PvdA heeft veel sympatisanten onder journalisten. Het uitoefenen van macht is een bezigheid die past bij de PvdA en bij de journalistiek. Zij begrijpen elkaar, trekken elkaar aan en houden elkaar in stand. Daarom spreekt men wel van de linkse media. Journalisten van PvdA huize bestoken de media al vele jaren structureel met hun columns, opiniestukken en televisieprogramma’s. De propaganda machine van de PvdA draait momenteel overuren.

 2. Weer 50 miljoen over de balk gesmeten, wanneer komt men eens in opstand? Nederlanders accepteren alles maar. Een van de rijkste landen van de wereld zogezegd, maar waar de AOW-leeftijd naar 67 moet om de kosten te drukken. En de bevolking gaat begripvol morrend akkoord. In Spanje leidt hetzelfde voorstel momenteel bijna tot een revolutie.
  De ogen van een onderdrukt volk openen is erg moeilijk als het journaille samenspant met de machthebbers en weigert haar eigenlijke taak te vervullen. Maar het kan, ook de U.S.S.R. en de D.D.R. zijn uiteindelijk ten onder gegaan.

 3. De Amsterdamse PvdA is meer dan 65 jaar heer en meester in Mokum.
  De andere partijen mogen om de beurt opdraven om het geheel nog een democratisch tintje te geven en de kruimelposten op te rapen.
  Amsterdam is door de PvdA aan de bedelstaf geraakt. De komende jaren gaan de belastingen voor de werkende Amsterdamse burger fors omhoog.
  De Amsterdamse burgers mogen de lasten dragen voor alle mislukte megalomane projecten van de heren Asscher, Cohen en hun handlangers.
  Deze heren nemen, machtsgeil als ze zijn, geen verantwoording voor deze debacles.
  De Noord Zuidlijn hangt als een molensteen om de nek van Amsterdam.
  De belangrijkste musea zijn al jaren gesloten en zullen nog jaren als gevolg van onkunde dichtblijven.
  Het toerisme is schrikbarend teruggelopen en de horeca bijt op een touwtje.
  Dit jaar zal de werkloosheid fors stijgen en zal Amsterdam verder afglijden.
  3 maart a.s. is de kans om dit verrottingsproces te stoppen.
  Red Amsterdam 3 Maart 2010 uit handen van deze regentenpartij en stem voor een andere koers.

 4. kan mij nog goed herinneren hoe die criminele bestuurders stonden te juichen toen ze het referendum over de noord -zuidlijn hadden gewonnen met een truuk {kiesdrempel} ben in amsterdam geboren maar denk eerover de stad of misschien wel het land te verlaten het word steeds minder leuk hier helaas

 5. NSDAP = National Socialistische Deutche Arbieters Partei
  PvdA = Partij van de Arbeid
  Dit is geen toeval. Al denkt iedereen dat.

  Iedereen die meent dat PvdA “links” is, heeft het bij het verkeerde eind. Regelmatig zijn hier toch wel berichten over geweest, vooral gedurende de periode van het Paars Kabinet. En ik zeg dit zeker niet om “links” positief over te laten komen, integendeel, Hegeliaanse Dialectiek begint met “links” als de these, want zonder “links” zou rechts niet bestaan. “Rechts” is de antithese van “Links”, de synthese is CDA. CDA is een Rooms Katholieke partij, geen Christelijke partij. Als u meent dat Katholicisme een relatie heeft met Christenlijk, dan wordt het misschien tijd u eens in de lokale literatuur uit de 17de eeuw te verdiepen.

  Na het Paars Kabinet, kwam de moord op Pim Fortuyn, door een Calvinist. Althans, Volkert van de Graaf wordt neergezet als een Calvinist. Het meest vreselijke kabinet dat we hebben gehad sinds de Tweede Wereld Oorlog is een Rooms Katholieke Kabinet: de CDA en Christen Unie coalitie. Identificatieplicht, oorlog in Afganistan wat een vredesmissie wordt genoemt, oorlogsmissie in Irak, rookverbod in de cafe’s, boete quotum van 300 straatroven per maand, Joint Strike Fighter. Het zijn allemaal leugens, dat weet u ook! U heeft geen enkel excuus dan, om “links”, wat niet eens bestaat, de schuld te geven van sabotage op Nederland. De sabotage op Nederland wordt gedelegeerd vanuit het Vatikaan, net als de Eerste en Tweede Wereld oorlog. Ik ben niet zoals de media en scholen hier, u kan controleren wat ik zeg, wat ik u ook verzoek te doen, want dankzij internet lekken de dichtgetimmerde leugens van de buitenlandse geheime diensten in Nederland.

Reacties zijn gesloten.