De wallenmaffia

In een recent interview met Het Parool vond partijvoorzitter Lilian Ploumen dat haar PvdA het aanpakken van ‘de wallenmaffia’ nadrukkelijk in de verkiezingscampagne moest betrekken. Ploumen wil dat de partij de credits hiervan opeist bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. PvdA-er Lodewijk Asscher geldt als de bedenker van het offensief tegen ‘de wallenmaffia’. Hij heeft de boodschap van Ploumen goed begrepen en bracht deze al dagelijks in de praktijk.

Prem 
Onlangs sprak Asscher voormalig PvdA-lid Prem Radhakishun aan omdat de Parool-columnist zich in de krant nogal kritisch had uitgelaten over de PvdA. Asscher stuurde hem onmiddellijk een sms-bericht. Prem had de keiharde aanpak van de wallenmaffia moeten noemen in zijn stuk, vond Asscher, want dat was óók PvdA-beleid. Op 17 november rectificeerde Prem zichzelf en schreef braaf in zijn column dat hij het volstrekt eens was met wethouder Asscher en gaf hem alsnog een Ploum voor zijn ‘fantastische aanpak van de rotzooi op de Wallen’. Precies zoals het politburo van Ploumen het graag ziet.

Waan van de dag
Stel dat er helemaal geen wallenmaffia bestaat. Dan heeft Asscher oude verhalen uit de jaren negentig over maffia, crimineel vastgoed en witwassen gewoon in een nieuw jasje gestoken en opgeblazen omdat het hem goed uitkwam. De Wallen zijn immers al decennia de boeman van de overheid. Vermeende criminele belangen in het gebied in de jaren negentig hebben zelfs geleid tot een heuse anti-maffia wetgeving: de Wet Bibob. Die wet komt in het ‘wallenplan’ van Asscher goed van pas als drukmiddel zodat het PvdA bolwerk ‘Stadgenoot’ met gemeenschapsgeld kan uitgroeien tot een grote vastgoedspeler op de Wallen.

Lef
Keihard optreden tegen de maffia klinkt stoer en wordt gezien als een toonbeeld van lef. Met dit geluid wil de PvdA stemmen werven bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Italië wordt ook opgetreden tegen de maffia. Met naam en toenaam noemen bestuurders daar de kopstukken van de Siciliaanse Cosa Nostra, de Napolitaanse Camorra en de Zuid-Italiaanse d’Nrangheta in de media. Ook van degenen die nog op het ‘verlanglijstje’ staan van de Italiaanse overheid. Maar over ‘de wallenmaffia’ wordt nogal geheimzinnig gedaan. Wie zijn die maffiafiguren dan op de Wallen? Welke panden hebben zij in hun bezit? Wie zijn de kopstukken? Asscher en Cohen hullen zich in stilzwijgen maar kopen ondertussen samen met NV Stadsgoed – een dochter van ‘Stadsgenoot’ – het ene na het andere pand in het wallengebied. Gevolg van die zwijgzaamheid is dat ondernemers en vastgoedbezitters op de Wallen door de publieke opinie over één kam worden geschoren en voor ‘wallenmaffia’ of ‘onderwereld’ worden versleten.

De PvdA vindt het allemaal prima want van een onafhankelijk onderzoek wil zij niets weten terwijl er toch voldoende redenen zijn om te twijfelen aan het bestaan van die vermeende onderwereldbelangen. Feiten draagt de gemeente niet aan. Het gemeentebestuur kan haar vermoedens van dergelijke criminaliteit op de Wallen niet eens aannemelijk maken. Na jarenlange Bibob-onderzoeken bij vele bedrijven op de Wallen verleent de burgemeester alsnog schoorvoetend de exploitatievergunningen. Blijkbaar is er veel minder aan de hand in het wallengebied dan door Iping, Asscher en Cohen wordt beweerd. De vraag is of deze PvdA-bestuurders ooit het lef hebben dit te erkennen.

8 gedachten over “De wallenmaffia

 1. Als jouw vriendin mag ik toch ook wel een keer reageren? Ik vind namelijk de nieuwe sfeer van jouw weblog GE-WEL-DIG ! Dit laatste stuk over wallenmaffia trouwens ook. Vooral de laatste alinea. Helemaal in de roos. Chapeau lieve Marcel! Ben immens trots op je.

 2. “De fascisten van de toekomst zullen zich anti-fascisten noemen”. Een wijze uitspraak van een wijs man..

 3. Wat met name opvalt aan het wallen beleid is de gedoogcultuur van dealers en junken. En dat is niet voor niets. Een ieder die zich over het 1012 gebied begeeft zal het opvallen dat niet de criminogene ondernemer maar hosselend Amsterdam de miserabele straat cultuur domineert. De eerste echte wallen manager wijlen Joop de Vries wist wel raad met dit schuim der natie. Bij gebrek aan daadkrachtige politiek voorzag hij zich van de nodige spierballen om het ondernemers gebied enigszin schoon te houden. Vandaag de dag hoef je een junk nog niet aan te kijken en vermanend toe te spreken of de hele sociaal maatschappelijke achterban van de linkse partijen met zijn psychologen en welzijnsmederwerkers slaan wild om zich heen.

  Het is een simpel antwoord op de vraag waarom de gemeente het Wallengebeid niet hosselaar en junkie vrij maakt. Zodra het beleid zou zijn dat alle dealers en junken uit het wallengebied verbannen moeten worden valt er in feite niks meer te zeuren. Het zou één van de gezelligste plekken op aarde wezen waar bewoners en ondernemers een fijn bestaan zouden hebben. Het is echter een bewuste keuze van de PVDA en aan haar gelieerde groeperingen om de Wallen op te zadelen met junken en hun aanhang. Hoe moeilijk kan het tenslotte wezen om elke junk en elke dealer die men in het Wallengebied aantreft voor lange tijd de toegang tot deze door hen veroorzaakte criminogene buurt te ontzeggen..?

  Affijn. Aan die junken is niks te verdienen, zijnzijn ook slechts een links middel om mee te slaan, om een hoger doel te dienen. Zo slinks en sluw zijn die linkse intriganten. Hosselend en gebruikend Amsterdam, de echte plaag in het Wallengebied, zullen uiteindelijk dan ook wel verdwijnen als de PVDA elite met haar vriendjes de buurt geconfisceerd hebben. Nu hebben zij een katalyserende functie. Tot die tijd zal men het in de Stopera niet nalaten om de buurt zoveel mogelijk te laten verloederen en om ondernemers de lust ontnemen om in een door de Stopera veroorzaakte onzekere toekomst te investeren..

 4. Complimenten dat je het zo opneemt voor je collega,s
  er moet een halt worden geroepen tegen dat tuig.
  Maar die mogen alles zeggen van de pvda!

 5. Meneer Katee.

  Ik geniet elke keer weer van de stukjes op uw site. Ware het niet dat het hier om een intrieste zaak gaat. Het Amsterdamse bestuur is volkomen de weg kwijt en geeft feitelijk geen antwoord op uw vragen. Ook een manier om de zaak voor u dood te laten bloeden. Aangevoerd door de wethouder (die net de korte broek ontgroeid is) die geen enkel verstand van zaken heeft en een ramen storm heeft ontketend.

  Zoals eerder gesteld lijkt het mij niet zo moeilijk om de Wallen junk vrij te maken. Krijg elke keer als ik de stukjes lees heimwee naar de jaren 50-60, toen loste wij de problemen zelf op. En dat was een goede zaak.

  Ik bewonder uw moed en doortastendheid, immers u is een groot onrecht aangedaan door deze bestuurders. Lijkt mij dat je uit je vel moet springen als je ziet dat er desinteresse is van de bestuurders als je een serieus betoog afsteekt. Of op z’n hollands, als je gewoon voor je broodwinning opkomt.

  Ik wens u veel succes in uw strijd tegen het aangedane onrecht van de stadsverkrachters.

 6. De Pvda is in paniek met de komende gemeenteraadsverkiezingen ( nog 3 maanden )voor de boeg.
  Het zogenaamde ” succesvolle anti Maffia beleid ” is de enige pijler, waar de Pvda zich nog mee op de borst kan slaan.
  Alle andere speerpunten zijn roemloos ten onder gegaan en/of kosten veel meer geld dan begroot.
  Hebben die Pvda vrouwen en mannen nooit leren rekenen?, vraag je je weleens af.
  Het is een vaker voorkomend verschijnsel dat een Partij die ten onder dreigt te gaan vijanden creëert om de burger angst aan te jagen en zo alsnog de politieke schade probeert te beperken.
  Ik betwijfel of dit de Pvda gaat lukken, er is inmiddels een beweging ontstaan, die zich tegen de ongebreidelde macht van de Pvda in Amsterdam aan het keren is en tevens niet bang is om die macht te bekritiseren.
  Het zou me niet verbazen als er tussen nu en de komende verkiezingen nog wat Pvda beerputjes zullen worden open getrokken.

 7. Heer Kaatee,
  Wederom bedankt voor uw inzending. U kunt het resultaat via http://contradicere.tk/ (de frontpage van Contradicere) onder ‘Opinie’ bewonderen.
  Met vriendelijke groet,
  De Redactie van Contradicere
  Ps. Wel spannend hoor, om nu volgens het recept van de PvdA, te behoren tot de ‘blog Maffia’…

 8. Beste Marcel, je vriendin heeft gelijk, geweldige site ! ik lees je stukjes en de berichten graag.wat moet dat frustrerend zijn als je zo wordt afgeserveerd door onze volksvertegenwoordigers. Ik vind het prachtig om te zien hoe jij/jullie met open vizier de strijd aangaan,het zal geen leuke tijd geweest zijn, om jezelf terug te zien met een balkje voor je ogen.Maar het tij is gekeerd !

  Die bibob wet doet me denken aan een mopje van lang geleden tijden: er lopen twee mannen op straat, het is een tijd waarbij de politie je mag neerschieten als je een wapen bij je hebt, de twee mannen komen twee politieagenten tegen, schiet 1 politieman uit het niets die ene gast neer, als ze hem doorzoeken heeft hij enkel wat geld op zak, Lul, zegt die ene smeris, hij had geen gun, zegt die ander ” maar hij was er wel voor aan het sparen” da’s waar zegt die ander, dan mag het ook.

  Jij (en enkele anders sites) laten de werkelijke kant van de zaak zien, “de mensen”, van journalist tot rechter zullen nu toch wel inzien dat ze het wel heel bont hebben gemaakt om b.v. zo snel hun oordeel klaar te hebben, het is allemaal allerminst fraai wat er zich allemaal afspeelt en heeft afgespeeld.

  Veel succes
  Groeten Paul

Reacties zijn gesloten.