Vrijspraak definitief

Het Openbaar Ministerie had tot vrijdag 17 juli 2009 17:00u de tijd om in cassatie te gaan tegen mijn vrijspraak. Enkele dagen na de uitspraak had advocaat-generaal Wesselink mijn advocaat nog verzekerd dat ze daarover nadachten. De aanklagers achtten mij immers schuldig aan strafbare feiten en hadden in hoger beroep weliswaar geen 3 jaar celstraf geëist zoals in eerste aanleg, maar toch nog 18 maanden.

Het OM blijkt zich nu met de vrijspraak te kunnen verenigingen, want er is bij de griffie van het Amsterdamse gerechtshof geen cassatieverzoek binnengekomen. Dat heeft mijn advocaat Han Jahae vandaag aan mij medegedeeld. De vrijspraak is daarmee definitief, dus onherroepelijk geworden. Het einde van de strafrechtelijke procedure betekent overigens niet het einde van mijn weblog. Integendeel.

4 gedachten over “Vrijspraak definitief

 1. Nogmaal Proficiat.
  De 1e ronde tegen het openbaar ministerie met vlag en wimpel doorlopen.
  Je volgende (zakelijke) zorg zal zijn de gemeente Amsterdam, feitelijk Cohen en c.s.
  Met een volstrekt doorgeschoten BiBoB wetgeving, voor Cohen en c.s. een middel om politiek te scoren.
  Blijf bij jezelf Marcel Kaatee ‘eerlijkheid duurt het langst’. Vrouwe Justitie is nu aan je zijde!
  Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen.
  Ze zouden trots op jou moeten zijn die Amsterdammers.

 2. Meneer Kaatee
  Van harte met de definitieve uitspraak, ik heb veel respect voor uw doorzettingsvermogen. Ga lekker feesten om deze overwinning te vieren.
  Maar wees scherp, de aanval op de Wallen en haar ondernemers is in volle gang. Cohen en c.s. zullen proberen andere manieren te vinden om uw ondernemen op de Wallen onmogelijk te maken.
  Sluit mij volledig aan bij De Joker: “Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen.”
  Groeten

 3. Beste Marcel
  Al eerder werd gewaarschuwd voor Joost Tonino’s kameraad “Frits van Straelen”. Pas op want deze man kan niet tegen zijn verlies en zal er alles onderhuids aan doen om het leven zo moeilijk mogelijk voor je te maken. Zelfs met zijn (niet bewezen) hobby’s kan Frits van Straelen jou, met zijn macht, behoorlijk dwars zitten. Met volle overtuiging durf ik te stellen dat er in het driehoeksoverleg al over gepraat is.

 4. Beste Marcel,
  Wat een goed nieuws, van harte en veel respect voor je doorzettingsvermogen en je strijd tegen onrecht.
  Ook goed nieuws is dat je blijft schrijven, onvoorstelbaar dat bepaalde lieden overal maar mee wegkomen.
  Veel succes en je gaat slagen, zonder twijfel.
  Paul

Reacties zijn gesloten.