Vergunning voor Casa Rosso

Casa Rosso heeft eindelijk de welverdiende vergunning gekregen om het bedrijf van 2007 t/m 2009 te mogen exploiteren. Dat heeft de gemeente op dinsdag 3 november 2009 bekend gemaakt terwijl de termijn waarvoor de vergunning is bedoeld alweer eindigt in januari 2010. Bijna drie jaar heeft eigenaar Jan Otten op deze beslissing moeten wachten. Zo lang heeft de gemeente hem in het ongewisse gelaten of hij zijn bedrijf mocht voortzetten. Burgemeester Cohen verklaarde op de locale zender AT-5 dat het vooral aan Jan Otten zelf heeft gelegen dat het zo lang heeft geduurd. Pas in september zou Casa Rosso met informatie zijn gekomen waaruit bleek dat er minder gevaar voor misbruik was dan gedacht, aldus Cohen. De gemeente blijft de financiering en de bedrijfsvoering van de onderneming niettemin scherp in de gaten houden.

Geruchten
De nieuwe vergunningaanvragen voor de periode 2010 t/m 2012 moeten alweer deur uit. De gemeente zal de exploitant toch niet weer met een Bibob-procedure opzadelen? Sommige media denken van wel want zij stelden: ‘Casa Rosso mag voorlopig open blijven’ (AT-5) en ‘Het Amsterdamse sextheater Casa Rosso op de Wallen hoeft de deuren voorlopig niet te sluiten (Metro). Hoezo voorlopig? Heeft dit soms te maken met de geruchten dat de buit al verdeeld zou zijn onder de pleitbezorgers en belanghebbenden van de zogenaamde ‘opschoning’ van de Wallen. Volgens bronnen zou de gemeente (lees Lodewijk Asscher), in de euforie dat het sekstheater met de Wet Bibob kon worden gesloten, het Casa Rosso pand al hebben toegezegd aan NV Stadsgoed om het te verhuren aan Paul Hermanides die er een café-restaurant van zou maken. Zo’n gerucht komt toch niet zomaar uit de lucht vallen?

Asscher en Hermadines
Hermadines is een gewaardeerde relatie van de gemeente en Lodewijk Asscher kan het erg goed vinden met de voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Hotel ArenaOp 17 februari van dit jaar opende Hermadines zijn café-restaurant Stanislavski in de Stadsschouwburg en op 20 juni restaurant Neva in de Hermitage. De horecaondernemer was al uitbater van David & Goliath in het Amsterdams Historisch Museum. Na een verbouwing van zijn hotel Arena kreeg Hermanides eerder dit jaar een ‘4-sterren plakkaat’ uitgereikt door Lodewijk Asscher die daarbij vermeldde: “De stad is vol van mooie initiatieven, van mensen die nieuw leven blazen in oude gebouwen in instellingen. Hotel Arena is daar een voorbeeld van, en dat is wat Amsterdam nodig heeft. Het imago van de stad verandert van sex, drugs en rock & roll naar cultuur en gastvrijheid.

Vriendjespolitiek
Als de geruchten kloppen is het verlenen van de vergunning aan Casa Rosso voor Asscher en Hermanides een flinke streep door de rekening. Ze zullen hun snode plannen moeten opschorten.

Het Casa Rosso theater is een uniek Amsterdams instituut met een rijke historie. Miljoenen mensen, waaronder veel internationale artiesten en filmsterren, bezochten de shows van deze grote toeristische trekpleister op de Wallen. Het zou een gotspe zijn als het succesvolle theater door vriendjespolitiek en dubieuze wetgeving versjacherd zou zijn aan de voorzitter van de Amsterdamse Horecabranchevereniging.

6 gedachten over “Vergunning voor Casa Rosso

 1. Het is goede zaak voor Amsterdam, dat hardwerkende Amsterdamse ondernemers zich niet laten wegpesten voor de megalomane plannen van Asscher en Cohen.

  Het is te hopen, dat zij zich verder verenigen en meer onderzoek laten doen naar de verstikkende belangenverstrengeling en vriendjespolitiek, die binnen de Amsterdamse Pvda gemeengoed is geworden.

 2. nadat de gemeente otten met bibob onder druk heeft gezet heeft zij ronald wiggers van nv stadsgoed op de eigenaar afgestuurd om het pand over te nemen. dit is niet gelukt. er stond inderdaad al een nieuwe exploitant klaar. dat zou best die eigenaar van hotel arena kunnen zijn want in het parool las ik dat die hermadinus het upgraden van de wallen fantastisch vond. ik begrijp nu waarom. ik wens u veel succes met deze gemeente

 3. Hoe kan die Paul H. in Amsterdam de mooiste zaken op de mooiste locaties hebben die allemaal slecht scoren qua eten qua bediening enz. Overal is het huilen met de pet op. Hij snapt niks van horeca. Hij schijnt door zijn personeel overal te worden besodemieterd. Doordat Hermanidas innig wordt omhelsd door de gemeente zit hij altijd voor een dubbeltje op de eerste rang en hebben zijn concurrenten het nakijken. De voorzitter van de horecabond is een spil in een netwerk van gemeentelijke belangenverstrengeling. En trots dat die Amsterdamse kroegbazen op hun voorzitter zijn.

 4. Hermanides is een gelukzoeker met veel vriendjes bij de P.v.d.A. Hij kan enorm goed lullen. Heeft een tijdje terug veel geld gewonnen met een rechtzaak om de naam Arena. Het gelijknamige stadion wilde ook zo heten. Omdat Hermadines beweerde dat mensen het voetbalstadion niet konden onderscheiden van zijn hotel kreeg hij een schadevergoeding van 1 miljoen gulden.

 5. Een corruptie onderzoek in deze lijkt mij wel gerechtvaardigd.
  De pvda beerputten moeten maar eens worden blootgelegd.
  Na Zuid-Oost is ook het Centrum door de Pvda omgetoverd in een maffiose slangenkuil.

Reacties zijn gesloten.