Bericht van het stadhuis

Een dag na mijn publicatie ‘Gejuich op het stadhuis?’, waarin ik mij afvroeg waarom het in de Stopera zo stil bleef na mijn vrijspraak, heeft de burgemeester van Amsterdam een brief gestuurd naar mijn speelautomatenhallen. In zijn brief van 4 september 2009 kondigt de burgemeester aan over mijn vergunningaanvragen advies in te winnen bij het Landelijk Bureau Bibob, onder meer vanwege ‘de nieuwe feiten en omstandigheden’, waarmee hij ongetwijfeld doelt op mijn volledige vrijspraak in het Holleeder-proces. Daarnaast acht de burgemeester een nieuw advies wenselijk omdat het bestaande advies, luidend ‘ernstig gevaar’, dateert van 4 december 2007 en een geldigheidstermijn heeft van twee jaar. De drie nog resterende maanden waren kennelijk te kort om een beslissing te kunnen nemen over de exploitatievergunningen van twee speelhallen op de Wallen voor de periode van 2007 t/m 2009 waarvan de aanvragen al eind 2006 zijn ingediend.

1 gedachte op “Bericht van het stadhuis

 1. De Pvda heeft momenteel grotere problemen aan het hoofd dan de diverse lopende BIBOB zaken.
  We staan 5 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen en de PvdA regenten vrezen een ongekende afstraffing straks op 3 Maart 2010.
  Hun aandacht zal de komende maanden worden opgeslokt in het bedenken van scenario’s om de verliezen aan macht nog enigszins binnen de perken te houden.
  Sommige ratten zijn het zinkende schip al aan het verlaten en dat is natuurlijk goed nieuws.
  De nieuwe beslissing zal dan ook ook pas na die datum komen met een gemeenteraad, die niet meer wordt gedomineerd door de Pvda.
  Hopelijk trekt Cohen zijn conclusies en vertrekt ie weer maar Limburg. Wellicht kan ie in de leer bij die andere Limburger.
  Ook zal in het verloop van de tijd duidelijk worden dat het beleid van Cohen en Asscher m.b.t de
  Wallen uiterst negatief voor het toeristische imago van Amsterdam is geweest.
  De Amsterdamse burger zal weer het gelag moeten betalen doordat de gemeentelijke tarieven en lasten weer fors omhoog zullen gaan.
  Ach, je moet er toch wat voor over hebben om na 65 jaar geweldloos van die partij af te komen.

Reacties zijn gesloten.